Mediabib

Op deze pagina vindt je een aantal leuke tools die je kunnen helpen bij toepassen van media binnen je lesomgeving. De tools zijn meestal gratis of verreisen de aanmaak van een account. Tevens vindt je hier handleidingen die je kunnen helpen om een app of tool meester te worden.


OpenShot Video Editor is een gratis, open-source videobewerkingsprogramma voor Linux, Mac, en Windows. Wij hebben OpenShot ontworpen om eenvoudig in het gebruik, gemakkelijk te leren, en een verrassend krachtige videobewerker te zijn. Knip, plak en bewerk zeer eenvoudig eender welke video of film. Zie de volledige lijst met functies, bekijk screenshots, of bekijk video's van OpenShot in actie!


OpenShot is beschikbaar voor Linux, OS X, en Windows.

Stop Motion Studio is een app waarmee gebruikers high-definition video's kunnen maken op hun Android/Apple-telefoons en -tablets. Deze app beschikt over meerdere modi, een geïntegreerde filmeditor, een zoomtool en meer, zodat gebruikers geweldige films kunnen maken.


Clipchamp Create, of kortweg Create, is een online video-editor die is ontworpen om het maken van video's gemakkelijk te maken voor iedereen, zelfs voor mensen zonder voorafgaande bewerkingservaring.

Met Create kunt u uw video's, afbeeldingen en audiobestanden combineren, tekst en effecten toevoegen en vervolgens de voltooide video op uw computer opslaan. U kunt ook stockvideo's en stockmuziek of geluidseffecten toevoegen. Meld je gewoon aan voor een gratis account op de startpagina Maken en begin meteen met het bewerken van je video's.Prezi is een online presentatietool waarmee je eenvoudig presentaties maakt en presenteert. Je kunt de relatie laten zien tussen het grote geheel en de details van jouw verhaal. Daardoor worden Prezi presentaties beter begrepen én onthouden. Het is ook heel eenvoudig om de samenhang te laten zien én het ziet er dynamisch uit.


Studiewijzer 

De I-Like-basic is een test waarmee je je belangstelling verkent.

Transparent sticker png images for designers

Wat is Minecraft Education Edition?

Minecraft: Education Edition is een openworld-spel dat volledig draait om creativiteit, samenwerken en problemen oplossen in een stimulerende omgeving, waarbij de speler zijn verbeeldingskracht de vrije loop kan laten.

Voorbeelden:

https://www.dropbox.com/s/e343kw8klidi4pf/bouwkaarten%20gerichte%20opdrachten%20_%20vierde%20versie.pdf?dl=0


ICT vaardig is het kanaal voor Nederlands gesproken instructievideo's voor het gebruik van Office 365 en vele andere handige tips voor het gebruik van je computer. Op dit kanaal vind je onder andere video's voor Word, Excel, PowerPoint, Teams, OneNote, Forms en Outlook. Het kanaal is bedoeld voor iedereen die werkt met de computer. Leerlingen, docenten, studenten en ieder ander die meer wil weten over een van de eerdergenoemde programma's.